Til dig, der er professionel

Har du kontakt med skilsmisseforældre i det daglige?

Er du pædagog, lærer, ægteskabsrådgiver, advokat - eller på anden måde professionelt i berøring med skilsmissefamilier? Så vil vi gerne anbefale os selv - som side og værktøj, du kan henvise til, når skilsmissefamilier har brug for at lave detaljerede, fair og gennemarbejdede aftaler. På den måde kan vi sammen hjælpe skilsmissefamilier, så de kan undgå konflikter fremadrettet.

Alene her i 2016 er der 20.000 børn i Danmark, der bliver ramt af skilsmisse. Siger tallene fra Danmarks Statistik.

Vi ved af erfaring, at skilsmisser kan udløse kriser, konflikter og utrygge børn. Og for de af jer, der er professionelt omsorgspersonale, kan der opstå sin helt egen serie af temaer, hvis forældrene ikke har gode, detaljerede og gennemsigtige aftaler.

Her på teamworkfamily.dk er det vores ambition at guide skilsmissefamilier gennem aftaler og relevante beslutninger – i den rigtige rækkefølge og uden om potentielle faldgruber. Med udgangspunkt i lovgivning, erfaringer og best practice.

Vi har tænkt de overordnede linjer – fx hvilken type deleordning, familien vil trives bedst med. Samtidig stiller vi spørgsmål om detaljer, man skal tage med i sine overvejelser, som fx må den nye kæreste komme med til skolearrangementer.

For erfaringerne taler deres tydelige sprog: når aftaler om samvær, bodeling og økonomi er detaljerede og gennemarbejdede, opstår der langt færre konflikter hen ad vejen.

Så hjælp os med at hjælpe den kommende generation af skilsmissebørn til et liv med ro og tryghed. Fortæl om os til familier, der skal skilles.Som skilsmisseforældre har man pligt til at vise sit barn, at det er den bedste og eneste løsning. At man stadig har respekt for hinanden og kan tale sammen. Så er det den sandhed, barnet tager med sig videre.

Lene

fraskilt forælder