Jura & Aftaleretten

Jura

Skilsmisse er den endelige juridiske afslutning på ægteskabet. Det er ophør af de juridiske pligter og ansvaret for ægteskabet. Læs mere om juraen i forbindelse med skilsmisse her.

Ægtepar, der skal skilles, har juridisk ret til at indgå en fælles aftale her på teamworkfamily.com. Når I er nået til enighed om aftalen, anses den som gensidigt bindende i følge aftaleretten.

I kan til enhver tid genforhandle en aftale, eller aftalepunkter. Blot skal I nå til enighed, hvis ændringen skal være gensidigt bindende.

Aftaleretten er bundet op på Aftaleloven, som I kan se her.

Én ting er at dele porcelænet, en anden er at dele børnene …

Når I går fra hinanden, skal I blive enige om, hvordan samværet med barnet skal fungere.
 For børn er det vigtigst, at forældre kan enes ved skilsmisse. Og med Forældreansvarsloven har alle skilsmissebørn på 10 år og derover en lovfæstet initiativret. Det betyder, at barnet har ret til at sige, hvordan det godt kunne tænke sig, at tingene skal være, nu hvor forældrene skal skilles.

Skilsmisse er den endelige juridiske afslutning på ægteskabet. Det er ophør af de juridiske pligter og ansvaret for ægteskabet.

Vi har udviklet en række værktøjer. Tilsammen danner de et fælles aftalegrundlag, der er gennemskueligt, enkelt og komplet. Vi guider jer helt konkret gennem alle de relevante beslutninger – i den rigtige rækkefølge og uden om potentielle faldgruber.

Vi guider jer gennem samværsaftalen, aftale om bodeling og aftalen om den økonomi, der følger det fælles barn. Det gør vi med udgangspunkt i lovgivningen, erfaringer og viden om best practice. På den måde kan I eliminere risikoen for konflikter.